perjantai 17. toukokuuta 2013

Teknologiakasvatuksen näyttely.

Perinteinen kevätnäyttely valtasi jälleen päärakennuksen 2.kerroksen aulan tällä viikolla. Esillä oli sekä lyhyen ja pitkän sivuaineen opiskelijoiden vuoden aikana ahkeroimat työt. Kuvissa näkyvissä vain meidän ryhmän töitä, koska en tullut kysyneeksi lupaa muiden kuvien julkaisuun.Tänä vuonna vietettiin juhlavuotta! Teknisen työn perusopintoja on Savonlinnassa voinut suorittaa jo vuodesta 1981. Ryhmiä on ollut yhteensä 30. Aineopintojakin on suoritettu jo kuuden ryhmän verran. Melko monta opiskelijaa on siis Savonlinnastakin teknisen työn pätevyyden hankkinut! Ja tänä vuonna taas 12 lisää. :)


Yksi tämän vuoden projekteista oli valmistaa keittiötuotesarja, jossa käytetään myös lämpökäsiteltyä puuta. Tässä alla Kimmon taitavasti valmistamia tuotteita. Juustomuotin pohja on jyrsitty CNC-jyrsimellä. Suuri kulho on tehty liimaamalla yhteen segmenttejä, joista muodostuneet renkaat on liimattu yhteen päällekkäin. Renkaista muodostunut kulho on lopuksi sorvattu. Kaunista ja taidokasta! :)
Tiinan ja Karoliinan keittiötuotesarjassa yhdistyy tumma puu ja pinkki muovi. Kuinka hauska idea! Nelikulmaisen kulhon vinojen sivujen jiirit olivat hieman pulmallisia, mutta hienosti näytti onnistuvan, tyylikäs lopputulos! :)Minun ja Sarin RetkiHetki -retkiastiastossa vuorottelivat vaalean koivun ja lämpökäsitellyn koivun tummat pinnat. Välineisiin käytimme useita eri puulajeja.


Lovileikkaustyöt olivat toinen toistaan hienompia...Karoliinan värikkäitä ja taidokkaasti maalaamia töitä ei voi kuin ihastella! :) Kekseliästä ja kaunista!


En haluaisi kaataa Jussin kivestä tekemiä kaiuttimia varpailleni... Kerrassaan hienot! Tiinan nerokas pinottava säilytysjärjestelmä syntyi kierrätetyistä kurkkupurkeista. Kannet on tehty CNC-jyrsimellä.


Hyvin erilaisia, kaikki komeita! Puukot olivat näyttelyssä esillä isoon pahkaan iskettyinä...


Ville ja Olli tekivät metallityönä hienon frisbeegolfkorin, jonka toimivuuskin tuli näyttelyssä testattua. Sinin ja Karoliinan yhteistyönä syntyi söpö metallinen portti. :)


Yksi tämän vuoden projekteista oli puuntaivutus. Taivutustöinä syntyi hyvin erilaisia töitä. Villen ja Juhon hienot longboardit on valmistettua ohuesta viilusta muotoon taivuttamalla. Viimeistelynä tyylikkäät maalaukset, taidokasta!


Sarin tarjotin on taivutettu koivuvanerista, joita on liimattu kaksi päällekkäin. Ulkonäön viimeistelee tyylikkäät lämpökäsitellystä koivusta tehdyt kahvat ja ohuet tummat suikaleet tarjottimen päissä. Kaunista!


Muovitöinä oli tänä vuonna useampi tyhjiömuovauksella valmistettu valaisin. Muotit tehtiin kaikkiin näihin valaisimiin MDF-levystä. Kuvan etualalla Sarin muotti mallina.


Kimmon muovityönä oli teline iPadille. Elinan muovityössä on kahden muovin väliin laitettu helmiä, todella kaunis lopputulos! :) Kimmon metallityö oli yläjyrsimen pöytä polkumekanismilla, käsittämättömän hieno! Etualalla myös Kimmon veneeseen metallikoreja (joiden oikeaa nimitystä en muista).


Ja olihan siellä näyttelyssä paljon, paljon muutakin, mutta tässä joitain kuvia! :)

1 kommentti:

  1. Hi Saaara,
    The work you and your students did is fantastic. I like the emphasis on kitchenware and functionality. Excellent exhibition.
    Vickie

    VastaaPoista