maanantai 13. toukokuuta 2013

Kivinen kylmäalusta.

Kivityö oli minulla pitkään mietinnässä ja lopulta päädyin tekemään kivestä kylmäalustan, jota voi käyttää esim. juhlissa maito- ja kermakannuille, tai esim. levitteille. Pajalla sattui olemaan valmiina hyvää kivilevyä, josta oli helppo sahata alustan osat. Paitsi, ei se niin helppo ollutkaan. Käytettävissä olevalla kiventyöntökoneella ei suoraan sahaaminen ollutkaan kovin helppoa, koska koneessa ei ollut minkäälaisia ohjaimia. Koneen pöytä oli myös melko pieni, joten siihen ei oikein saanut itsekään kiinnitettyä haluamansalaista ohjainpatenttia. Tein yhden version vain todetakseni, ettei mikään seinämistä ollut suora tai samanpaksuinen.

Niinpä päädyin lopulta käyttämään omaa laattaleikkuriani, jonka timanttiterä upposi hyvin kiveenkin. Leikkurissa on ohjain, joten sen avulla sai sahattua helposti suoraan. Vaikka osat olivat suoria, oli niiden liimaus melko haastavaa liukkaan epoksin vuoksi. Virittelin puristimia varmaan tunnin verran, mutta liimauksen lopputulos ei siltikään ollut hyvä. Johonkin kulmaan jäi rako ja kaikenlisäksi liimasin koko työnkin alustaan, jonka päällä työ oli liimattavana. Osasin hieman ennakoida tätä, mutta koska työ jäi viikonlopuksi liimautumaan, en ollut sitä poiskaan siirtämässä. Vaikka liimaukset eivät aivan onnistuneet, tuli tästä versiosta satakertaa parempi kuin ensimmäisestä viritelmästä.


Viilasin reunoja hieman neulaviilalla, jotta sain sahausjälkiä siistimmiksi. Lopuksi lakkasin alustan spraylakalla, jotta se ei olisi niin altis rasvatahroille. Lakasta tuli kiven pintaan myös mukavasti kiiltoa.2 kommenttia:

 1. Saaara, is this natural stone or manmade stone? And what kind of stone is it?
  Vickie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'm not sure, but I think it's granite. Natural for sure anyway. It was cut in to plates, so it was quite easy to make something of it. :)

   Poista