maanantai 13. toukokuuta 2013

Tähtivalaisin.

Aiemmin tyhjiömuovaamastani tähdestä valmistui valaisin kummitytölleni. Toiveissa oli saada jonkinlainen pienehkö yövalaisin, jossa ei ole liian kirkkaat valot. Sahasin tähdestä ylimääräiset muovireunat pois katkaisusahalla. Tämän jälkeen hiekkapuhalsin tähden, koska kiiltävä muovi on melko herkkä naarmuille. Hiekkapuhallus onnistui pääosin hyvin, mutta paikoitellen tuntui siltä, että vaalea muovi "imaisi" hiekkaa itseensä ja pinta jäi joistain kohdista hieman rusehtavaksi. Myös muovaukseen käytetyt ilma-aukkojen paikat korostuivat hiekkapuhalluksen jälkeen hieman liikaa.

Olin suunnitellut käyttäväni valaisimessa yhtä suurempaa polttimoa, mutta lopulta päädyin kuitenkin ledeihin. Jotta sain ne nätisti asettumaan valaisimen sisään, asettelin ja ompelin ne paikoilleen tähden muotoiselle huopapalaselle. Tällä halusin varmistaa sen, etteivät pistemäiset ledit loista suoraan muovia vasten, vaan antavat tasaisemman ja yhtenäisemmän valon.


Sahasin valaisimelle taustalevyn vanerista, maalasin sen valkoiseksi ja porasin sen keskelle oksaporalla aukon. Tästä aukosta on tarkoitus pujottaa ledien johto ulos. Liimasin tähden taustalevyyn epoksilla.


Kiinnitin valaisimen taakse ripustuskoukun pikaliimalla ja pienillä nauloilla (varmaan jompi kumpi olisi riittänyt, mutta pelasin varman päälle), jotta valaisimen saa esim. seinälle. Sain valaisimeen melko hyvän yhtenäisen valon, mutta joitakin yksittäisiä pisteitä tähden reunoilla näkyy. Olen valaisimeen kuitenkin tyytyväinen! :) Erityisesti tähtimuoto on sellainen, josta pidän. Muovasin kaikki muovini, joten muista tähdistä syntyy jotain muuta, esim. hiekkamuotteja. Aion hyödyntää myös muovaukseen käyttämäni muotit. Jos ei muuta, niin niistä saa maalaamalla ainakin kivoja sisustusjuttuja. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti