torstai 18. lokakuuta 2012

Tekstin ideointia pannunaluseen.

Tänään harjoittelimme Surfcamilla tekstin lisäämistä. Se olikin todella yksinkertaista, kunhan vain muistaa irrottaa kirjaimet "räjäyttämällä". Tällöin ohjelma tunnistaa kirjaimet erillisinä ja työstöratojen luonti onnistuu. Ohjelmasta löytyi jonkin verran erilaisia fontteja, ei tosin kovin erikoisia. Tekstiä suunnitellessa tulee ottaa huomioon, että esimerkiksi 6 mm terällä jyrsittäessä terävien nurkkien teko on mahdotonta. Nurkista tulee siis väkisinkin pyöristetyt.

Suunnitelmissani ollut pannunalusta kahvipannun kuvalla muuttui loppumetreillä teepannuksi. Ihan jo siitäkin syystä, etten juo kahvia. Sen sijaan tee on ehkä parasta mitä tiedän! Ulkonäköön tämä vaihdos ei tosin vaikuttanut millään tavalla.

Tee liittyy vahvasti venäläiseen kulttuuriin ja sen vuoksi ajattelinkin, että voisin tehdä teepannun kylkeen jonkun tekstin/sanan venäjäksi. Ideoita olisi todella monia! :) Eri asia sitten on, ymmärtääkö Surfcam kyrillisiä kirjaimia - luulenpa vahvasti, että ei ymmärrä. En muistanut tänään kokeilla tätä, joten huomenna asia on tarkistettava. Toinen vaihtoehto on käyttää vain niitä kirjaimia, jotka ovat latinalaisilla ja kyrillisillä kirjaimilla samoja - tai siis merkit samoja, kirjaimet osittain eri kirjaimia. Kovin montaa järkevää sanaa ei tällä tekniikalla kuitenkaan syntyisi. PECTOPAH [restoran] lienee näistä sanoista se klassikko.

Toinen vaihtoehto on käyttää englantia - liittyyhän tee olennaisena osana myös englantilaiseen kulttuuriin. Hyviä teksti-ideoita sain julisteista ym. kuvista mm. http://www.thecalmgallery.com/ -sivustolta.


Onneksi tätä tekstiasiaa ehtii vielä miettiä, koska ajattelin aloittaa pannunalusen piirtämisen itse pannusta. Siinä riittää itsessäänkin jo haastetta, koska piirtäminen pitäisi pystyä tekemään erilaisilla geometrisillä muodoilla: ympyröillä, kaarilla jne. Aika paljon joutuu siis pähkäilemään, miten saa viivat piirreltyä! :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti