perjantai 9. elokuuta 2013

Järjestelyä ja loputonta laputusta.

Näin pyörähti lukuvuosi käyntiin ja jo tänään päästiin vauhtiin myös teknisen työn tunneilla. Huomasihan ne oppilaatkin heti, että jotain kummallista oli luokassa tapahtunut kesän aikana. Siellähän oli JOKU (kukakohan?) käynyt siivoamassa. :) Kummasti sitä saa luokkaan tilaa, kun hieman siivoilee ja järjestelee. Sitten toisaalta taas, jos sitä ei tee, niin sitä kaikenlaista epämääräistä tavaraa pääsee kyllä nurkkiin kertymään, kuten alta huomaa. Nyt kun pöytätila on kokonaan vapaa ns. miljoonalaatikoista, pysyvät ne myös paremmin siisteinä, sillä siisti pöytä on yhtä kuin tyhjä pöytä. Epäjärjestys sen sijaan aiheuttaa lisää epäjärjestystä, kuten tässä tapauksessa oli ehkä käynyt.


Alkuviikko menikin luokan hyllyjä ja pöytiä raivaillessa ja järjestellessä. Monella työkalulle löytyy nyt viimein oma paikka, jolloin toivottavasti ne myös pysyvät paremmin tallessa. Kun paikat vielä nimikoi, niin homma toimii vielä varmemmin, toivottavasti ainakin. Lisäksi järjestetyn hyllyn takaa tuli esiin myös hätäseis -kytkin, jonka olisi syytäkin olla näkyvissä ja ulotettavissa.


Yksi oma savotta oli myös ruuvien, naulojen ja muun pientavaran järjestely miljoonalaatikoista ja -purkeista omiin paikkoihinsa. Työskentely on nyt huomattavasti mieluisampaa, kun ei tarvitse jokaista ruuvia erikseen mitata työntömitalla... Hurja se on, joka tällaiseen hommaan ryhtyy, mutta lopussa kiitos seisoo. Homma on hyvällä alullaan, mutta vielä olisi monta purkkia perattavana. :)


Mielestäni tällainen looginen järjestelmä antaa paremmin myös mielikuvan siitä, ettei ole aivan sama, minkä kokoisia ruuveja milloinkin käytetään, vaan tarpeeseen valitaan parhaiten sopiva ruuvi tarjolla olevista vaihtoehdoista. Meillä vaihtoehtoja on hieman rajallisesti, mutta eiköhän näillä pärjätä. Jos jollain on muuten antaa vinkkejä, mihin tarkoitukseen voi käyttää minimaalisia 3 x 10 kokoisia ruuveja, otan ideoita mielelläni vastaan. Tuota kokoa löytyy meidän koululta nimittäin ehkäpä tuhansia. :)

Nyt syksyllä minulla on opetettavana 4.luokan ryhmä sekä 5-6.luokan ryhmä. Tänään aloitimme 4-luokkalaisten kanssa hyvin yleisillä asioilla, kuten työturvallisuudella ja työkalujen tutkimisella. Näistä lisää seuraavalla kerralla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti