perjantai 16. marraskuuta 2012

Se toimii, se toimii!

Enpä olisi uskonut, että saisimme sähkötyömme toimimaan testiohjelmilla. Mutta näin kävi, "perhonen" toimi keskiviikkona niin nätisti - melkein ilman yhtäkään ongelmaa. Jossain vaiheessa toki tunsimme nenissämme hieman käryä ja pöydässä syttyi punainen valo (joka ei saa palaa), mutta mysteeriksi jäi, missä oli silloin vika. Ehkä ledien jalat tms. ottivat vahingossa kontaktia toisiinsa. ONNEKSI savua ei sentään näkynyt, eikä mitään särkynyt.

Työn ohjelmointi tehtiin Picaxe Programming -ohjelmalla. Käytettävät käskyt ovat hyvin loogisia (if - then, high - low jne.), joten testiohjelmien kirjoittaminen sujui nopeasti. Testasimme omilla pikkuohjelmilla erikseen mm. liiketunnistimen, valovastuksen, kytkinten ja ledien toiminnat. Ja kaikki toimi! :)

Tärkeää on muistaa, että ohjelmoinnissa käytetään inputtien ja outputtien numeroita, ei piirin jalkojen numeroita. Numerot löytyvät Picaxe manuaalista, kuten alla olevassa kuvassa. Esimerkiksi jalka nro 3 on pin4 ohjelmoinnissa. Tärkeää on myös muistaa, että aliohjelmien nimet kirjoitetaan yhteen/käytetään vain yhtä sanaa, koska ohjelma ei tunnista kaksiosaista ohjelman nimeä. Ohjelmalle pitää myös aina kertoa, mitä se tekee lopuksi - esim. palaaminen alkuun ja ohjelman suorittaminen uudestaan goto -käskyllä. Muuten se sekoaa!Ensi viikolla on sitten edessä vielä se OIKEA OHJELMOINTI.

ps. Tänään piti olla ohjelmassa ruohonleikkurin huolto (näihin opintoihin liittyen tietenkin - en toki muuten ryhtyisi moiseen), mutta ruohonleikkurin kiinniruostunut terä vei ensimmäisen erän 1-0. Huomenna otan revanssin ja selätän sen rakkineen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti