Työn ohjelmointi tehtiin Picaxe Programming -ohjelmalla. Käytettävät käskyt ovat hyvin loogisia (if - then, high - low jne.), joten testiohjelmien kirjoittaminen sujui nopeasti. Testasimme omilla pikkuohjelmilla erikseen mm. liiketunnistimen, valovastuksen, kytkinten ja ledien toiminnat. Ja kaikki toimi! :)
Tärkeää on muistaa, että ohjelmoinnissa käytetään inputtien ja outputtien numeroita, ei piirin jalkojen numeroita. Numerot löytyvät Picaxe manuaalista, kuten alla olevassa kuvassa. Esimerkiksi jalka nro 3 on pin4 ohjelmoinnissa. Tärkeää on myös muistaa, että aliohjelmien nimet kirjoitetaan yhteen/käytetään vain yhtä sanaa, koska ohjelma ei tunnista kaksiosaista ohjelman nimeä. Ohjelmalle pitää myös aina kertoa, mitä se tekee lopuksi - esim. palaaminen alkuun ja ohjelman suorittaminen uudestaan goto -käskyllä. Muuten se sekoaa!
Ensi viikolla on sitten edessä vielä se OIKEA OHJELMOINTI.
ps. Tänään piti olla ohjelmassa ruohonleikkurin huolto (näihin opintoihin liittyen tietenkin - en toki muuten ryhtyisi moiseen), mutta ruohonleikkurin kiinniruostunut terä vei ensimmäisen erän 1-0. Huomenna otan revanssin ja selätän sen rakkineen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti