perjantai 12. huhtikuuta 2019

Vauvaleluja puusta, osa 1

Tämän kevään olen keskittynyt vauvajuttuihin myös käsitöiden saralla. Päätin tehdä pari pikkuprojektia, jotta ne varmasti ehtivät valmistua. Tekeillä on leikkikaari leluineen ja taitaa tässä vielä jonkinlaisen vaunulelunkin ehtiä väsäämään.

Ensin ajattelin tehdä lelut vanerista, mutta löysinkin jemmoistani opiskeluaikaisia liimalevyn jämiä (mitähän puuta nämä mahtavat olla?), joille tuli vihdoin käyttöä. Monta vuotta toinen perheenjäsen on kironnut näitä autotallissa lojuvia kalikkakasseja, mutta jälleen kerran kannatti jemmata! :D


Sahasin kuviot kuviosahalla ja hioin kevyesti nauhahiomakoneella ja käsin. Seutuopiston kuviosaha on vanha kunnon Delta, josta tosin on mm. paininjalka hukassa ja muutenkin säädöt vähän jumittaa. Sahasin todella ohuella suoralla terällä, joka teki lasermaisen siistiä jälkeä, eikä sahausjälkeä juuri tarvinnut siistiä hiomalla. Näppärää.

Ensin ajattelin, että maalaisin lelut, mutta liimalevyissä on niin kivoja sävyjä, että nämä taitavat saada pintaansa vain parafiiniöljyä. Norsuille aion tosin maalata ainakin korvat ja linnuille siivet, jotta saadaan leluihin vähän väriäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti