tiistai 30. huhtikuuta 2019

Puinen vaunulelu



Vaunulelu on vihdoin valmis! :) Hiomani kulmikkaat puiset helmet ja lelut saivat pintaan parafiiniöljyä, joka tuo kivasti puun kauniit sävyt esiin.

Vaunuleluun päädyin ottamaan käyttöön linnut ja yhden sydämen. Norsut saavat tallustella sittenkin jossain toisessa projektissa.

Helmiä jäi valtava määrä jäljelle, joten todennäköisesti seuraava projekti jatkuukin leluteemalla...



Kiinnitin helmet ompelulaatikosta löytyneeseen jämäkuminauhaan ja lelut ohuella silkkinauhalla roikkumaan. Kiinnitysrenkaista tein kaksi versiota. Renkaat on tehty lelujen tapaan jämäpuusta. Ihme, että tällaisiakin vanerinpalasia oli tullut jemmattua. :D Porasin ensin vaneriin oksaporalla reiät. Piirsin reikien ympärille renkaan ulkokehän ja sahasin renkaat irti kuviosahalla. Viimeistely nauhahiomakoneella ja käsin hioen. Lopuksi sahasin renkaisiin loven kiinnitystä varten vannesahalla.





Ensimmäiset renkaat oli ihan kivat ja toimivat, mutta niihin oli vaikeaa saada paksua kuminauhaa siististi solmittua. Pakko oli siis tehdä renkaat uusiksi ja näihin uusiin tein reiät, jotta kuminauhan saa solmittua piiloon renkaan taakse. Tämä toimii! :)






Tässä ylemmässä kuvassa on vielä vanhat renkaat paikallaan. Ehkä näillekin tulee käyttöä jossain toisessa leluprojektissa, mutta uudet renkaat on siistimmän näköiset tähän tarkoitukseen. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti