keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Nukkekotiprojekti etenee hiljalleen...

Kaksi viikkoa tuntuu kuluvan hetkessä! Ennen kuin tajuaa, on taas se ilta, kun pääsee viettämään iltaa seutuopiston kurssilla. Harmi vain, etteivät näiden kahden viikon välillä projektit etene mihinkään suuntaan. No mutta, jotain sentään. Pakkeloin nukkekodin kappaleita niistä kohdista, missä vanerissa oli repeytymiä. Suurin homma oli hiominen pakkeloinnin jälkeen, mutta tulipa hyvää jälkeä. Ei kappaleista juuri edes erottanut, minne oli pientä täytettä lisätty. Seinät tullaan tosin joka tapauksessa maalaamaan/tapetoimaan, mutta onpahan tasaista.


Pohjamaalasin valmiit kappaleet, jotta tapetointi sujuisi paremmin. Ainakin teoriassa tapetoinnin pitäisi sujua helpommin, kun pinta ei maalattuna ime liisterin/tapettiliiman kosteutta itseensä niin nopeasti. Nähtäväksi jää, onko tässä mitään perää. Pohjamaali olisi muuten voinut olla aivan mitä tahansa ja ihan valkeaakin, mutta meiltä sattui löytymään purkillinen "väärän väristä" maalia - eli testipurkki tummaa harmaata talon rempasta. Tämä oli joku niistä lukuisista liian vihreistä tai sinisistä harmaan sävyistä...


Väliseinien oviaukot ja päätykolmion ikkuna oli myös edelleen sahaamatta. Sahasin ne tällä kertaa toisella lehtisahalla, joka ei repinytkään vaneria ollenkaan. Ilmeisesti siinä toisessa sahassa ei terää saanut riittävän kireälle - tai siis en varmaan osannut laittaa sitä oikein, koska ero oli kuin yöllä ja päivällä. Ei ihme, että eräs toinen kurssilainen halusi itsepintaisesti käyttää juuri tähä sahaa työhönsä, vaikka toinenkin olisi ollut vapaana... :)


Paljon olisi vielä tehtävää...

2 kommenttia:

  1. Hi Saaara,
    The google translate app isn't working very clearly: have you been in a fire?
    Vickie

    VastaaPoista
  2. Oh dear, everything is fine! :) Google translates Finnish always quite badly... :/ The problem is that the word fire (in Finnish "tuli") has two meanings in Finnish: it means fire but also the past tense of verb "come". So in this case I was just trying to say that the grinding was the hardest job, but the result was very good. :)

    VastaaPoista