keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Talon ulkovuorausta.

Lomilla nukkekotiprojekti eteni taas pienen askeleen eteenpäin. Tein talon ulkoseiniin "laudoituksen" aiemmin kurssilla sahatuista ja höylätyistä  listoista. Käytin sopivien rakojen mitoittamiseen apuna 9 mm pyörörimaa. Oikeasti rako olisi pitänyt olla hieman pienempi, mutta tällä mentiin, kun ei ollut koneita käytettävissä ja käsin sen jaksanut hinkata. Osa listoista ei nyt ole aivan kymmenesosilleen samoilla kohdilla, mutta tämä sallittakoon. :)


Kiinnitin listat liimalla ja nauloilla. Ajattelin, että on ihan kiva, että ulkovuorauksessa näkyy myös nuo naulat - sellainen pieni yksityiskohta, joka tuo hieman lisää aitouden tunnetta. Liimasin listat pitkinä ja sahasin ylimääräiset pätkät pois. Olisihan nuo voinut sahata kerralla oikeaan mittaankin, mutta listoissa oli hieman huonompia kohtia siellä täällä, joten niitä piti jonkun verran passailla.


Hommaan meni yllättävän kauan aikaa. Koneella naputtelemalla olisi tuo naulaus sujunut aika paljon nopeammin, mutta lopputulos on nyt sitten ainakin hyvä. Joskus on myös ihan kiva tehdä hommia ihan pelkästään käsin. Tässä vaiheessa tajusin, että olin kokonaan unohtanut tehdä listat talon päätykolmioon! Onneksi minulla on melkoinen nippu jämälistoja, joissa näkyy hieman höylän jälkiä. Niistä varmaan saisi noita lyhyempiä välipätkiä otettua ja miksei pitempääkin. Todennäköisesti se päätykolmio on kuitenkin se, joka on eniten näkyvillä. Taidankin tehdä sen seuraavaksi...


Laitoin ensimmäisen seinän pintaan jo maaliakin. Hieman kiiltelee tuo märkä maali, oikeasti pinta ei ole noin kiiltävä. Vielä ainakin toinen kerta pitää maalata. Seuraavaksi pitäisi miettiä ikkunoiden listoitusta. Pitää katsella netistä erilaisia vaihtoehtoja, myös ikkunoiden ristikkojen toteutus pitäisi ratkaista. Todennäköisesti siis listaa tarvitaan aika monta metriä lisää...

2 kommenttia:

 1. Mihin olet kadonnut? :o(

  Osaisitko neuvoa miten tehdään oravien ruokinta-automaatti? Sehän on sellaista ala-astetasoista hommaa, joten ehkäpä sinulla olisi siitä jo kokemusta?

  Vaihtoehto sille toimimattomalle peruslintulaudalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveästi työkiireitä, joten blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle. :/ Oravat ovat aika ketteriä, joten nehän syövät melkein mistä vain! :D Ainakin oma kokemuksia on se, että vaikka kuinka yrittäisi saada automaatista oravalle pääsemättömän, niin kohta se jo roikkuu siellä jaloistaan pää alaspäin. :) Mutta voisin kyllä laittaa tänne yhden ohjeen, millä teimme oppilaiden kanssa linnuille ruokinta-automaatteja. Siitä saisi muokkaamalla helposti kivan myös oraville - tosin linnutkin sinne varmaan tiensä löytävät.

   Poista